Real-Time γεγονότα, φυσικά φαινόμενα και θέσεις.

 Η σύγχρονη τεχνολογία, μέσω του διαδικτύου, μας επιτρέπει να παρακολουθούμε σε πραγματικό χρόνο αρκετά γεγονότα, φυσικά φαινόμενα, θέσεις μεταφορικών μέσων και δορυφόρων. Αυτού του είδους τα επιτεύγματα της τεχνολογίας μπορουν να μας διευκολύνουν στην καθημερινότητά μας, να μας παρέχουν νέου είδους πληροφορίες και γνώσεις, αλλά και να μας προκαλέσουν εκπλήξεις και θαυμασμό! 

Παρακάτω θα παρουσιάζουμε sites που παρέχουν Real-Time πληροφορίες.

 Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2023

6. World's air polution live

Το πρόβλημα της μόλυνσης του αέρα αποτελεί πρόβλημα στις σύγχρονες κοινωνίες εδώ και δεκαετίες. Ένα χρήσιμο site που δείχνει την ατμοσφαιρική ρύπανση σε αρκετά σημεία του πλανήτη (και της Ελλάδας), σε πραγματικό χρόνο βρίσκεται εδώ

5. The world's conflicts

Σε ολόκληρο τον πλανήτη μας πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν ένοπλες διαμάχες και πόλεμοι. Το site που παρουσιάζουμε εδώ δείχνει σε πραγματικό χρόνο όλα τα σημεία του κόσμου με τις σημαντικότερο ένοπλες μάχες! Θα εκπλαγείτε από το πόσα θερμά σημεία υπάρχουν στον πλανήτη μας!

Real time Global conflicts

Για το κάθε σημείο μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τη φύση της διαμάχης, το πότε ξεκίνησε το κάθε ένοπλο γεγονός, εκτίμηση για το πόσοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν επηρεαστεί από το γεγονός καθώς και την τρέχουσα κατάσταση στην εκάστοτε χώρα. Όλες οι πληροφορίες εδώ

4. Real Time Lightning Map

Μια ιστοσελίδα η όποια δείχνει, σε πραγματικό χρόνο, το ακριβές σημείο κάθε κεραυνού παγκοσμίως βρίσκεται εδώ! Από προσωπική εμπειρία αναφέρω ότι είναι απολύτως αξιόπιστο! 

Δείτε παρακάτω ένα τυχαίο στιγμιότυπο (κάθε κουκίδα είναι και ένας κεραυνός) :

Live thunder

Με το εργαλείο αυτό μπορούμε να δούμε την εξέλιξη μιας κακοκαιρίας που μας ενδιαφέρει αλλά και να προστάτεψουμε τη ζωή μας  και των γύρω μας καθώς και τα αντικείμενα που επηρεάζονται από τους κεραυνούς (π.χ. ηλεκτρικές και τηλεπικοινωνιακές συσκευές), όταν βλέπουμε να πλησιάζουν προς το μέρος που βρισκόμαστε ή κατευθυνόμαστε. 
Μερικά από τα εργαλεία που προσφέρει η ιστοσελίδα είναι το zoom in και zoom out σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη επιθυμούμε, η ενεργοποιήση της ηχητικής ειδοποίησης για κάθε κεραυνό, στην περιοχή που επιλέγουμε στον χάρτη, η καταμέτρηση των κεραυνών σε περιοχές που επιλέγουμε καθώς και πλήθος άλλων ρυθμίσεων. 

3. World Population

Ένα εργαλείο που σαφώς και δεν ειναι απολύτως ακριβές, αλλά μέσα από αλγόριθμους και στατιστικές μετρήσεις, μας δείχνει σε πραγματικό χρόνο τον παγκόσμιο πληθυσμό, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας και του εκάστοτε έτους. Σήμερα που προστίθεται το εργαλείο αυτό φέρεται να έφτασε ο παγκόσμιος πληθυσμός στον αριθμό 8 δισεκατομμύρια! 


Δείτε το εδώ. Τέλος το site αυτό έχει και άλλες ενδιαφέρουσες στατιστικές μετρήσεις, αν έχετε χρόνο να τις δείτε, που μπορούν να φανούν χρήσιμες για την γενική ενημέρωση μας. 

2. Real-Time Global Flight tracking (εντοπισμός αεροπλάνων και ελικοπτέρων σε πραγματικό χρόνο)

Ένα εύχρηστο site (διατίθεται και ως εφαρμογή) για τον εντοπισμό όλων των πτήσεων (αεροπλάνων και ελικοπτέρων) βρίσκεται εδώ

Το παρακάτω στιγμιότυπο, σε τυχαία χρονική στιγμή, δείχνει τι ακριβώς γίνεται πάνω από τα κεφάλια μας! 


Από το εργαλείο αυτό μπορούμε να εντοπίσουμε οποία πτήση επιθυμούμε με βάση τον αριθμό πτήσης και να δούμε την διαδρομή που έχει εκτελέσει το αεροσκάφος, το υψόμετρο που βρίσκεται, την ταχύτητά του, τον τύπο του αεροσκάφους και άλλες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο! Επίσης μπορούμε να εντοπίσουμε και τα αεροσκάφη που βλέπουμε τυχαία στον ουρανό. 
Μια ακόμη χρησιμότητα του εργαλείου αυτού είναι ότι σε έκτακτα περιστατικά (φωτιές, ναυάγια κτλ) φαίνονται οι πορείες των ελικοπτέρων που κάνουν έρευνες και των πυροσβεστικών ελικοπτέρων και μπορούμε να έχουμε καλύτερη εικόνα για το που ακριβώς βρίσκεται το έκτακτο περιστατικό. 
Τέλος μπορείτε να δείτε την εφαρμογή απαγόρευσης εμπορικών πτήσεων πάνω από την εμπόλεμη Ουκρανία καθώς είναι απομονωμένη από εμπορικές πτήσεις όλο το εικοσιτετάωρο. 

1. Real-Time Global Ship tracking (εντοπισμός πλοίων σε πραγματικό χρόνο)

Ένα από τα πιο αξιόλογα sites με τη θέση πλοίων σε πραγματικό χρόνο βρίσκεται εδώ.

Στο σύστημα αυτό αρχικά μένει κάνεις άναυδος με την πληθώρα των πλοίων στις θάλασσες παγκοσμίως. Ένα τυχαίο στιγμιότυπο φαίνεται παρακάτω :

Global Ship tracking

Στον παραπάνω σύνδεσμο μπορεί κανείς να εντοπίσει που βρίσκονται ανά πάσα στιγμή τα επιβατικά πλοία της γραμμής της χώρας μας αλλά και παγκοσμίως, να εντοπίσει πλοία - καράβια ψαράδικα, εμπορικά πλοία, τάνκερ κ. ά.! 
Η χρήση του παραπάνω εργαλείου μπορεί να μας εντοπίσει κάποιο πλοίο που χρησιμοποιούμε ή θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε, να μας δώσει πληροφορίες για κάποιο άγνωστο πλοίο που βλέπουμε κτλ., καθώς και όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες για κάθε πλοίο! (με συνδρομή ξεκλειδώνονται και επιπλέον πληροφορίες για επαγγελματική χρήση) 
Ένα ακόμη παράδειγμα χρήσης του site είναι ότι τώρα που μαίνεται ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, μπορεί κανείς να εντοπίσει ανά πάσα στιγμή τα τάνκερ που φορτώνουν πετρέλαιο από τη Ρωσία και το μεταφέρουν σε άλλες χώρες. Θα εκπλαγείτε με το πόσα πλοία κινούνται από τη Ρωσία προς τη χώρα μας με τελικό προορισμό την Ελλάδα ή άλλες χώρες! 

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το στα social media και κάντε εγγραφή στο Facebook του Blog μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις αναρτήσεις! 




Σχόλια