Παλαιά - εγκαταλελειμμένα σπίτια. Μια άλλη εποχή...

Φωτογραφίες από παλαιά σπίτια, κατά βάση εγκαταλελειμμένα.
Εδώ αποτυπώνονται στο φακό σπίτια μιας άλλης εποχής, κυρίως για να μείνουν "αναλλοίωτα"  στο χρόνο μιας και τα περισσότερα από αυτά μέρα με τη μέρα δέχονται βανδαλισμούς και φθείρονται από το χρόνο, τις καιρικές συνθήκες,  τους σεισμούς ή και γκρεμίζονται από τους ιδιοκτήτες τους για να μην πληρώνουν φόρους για αυτά! (ναι, γίνεται και αυτό!).  Τα σπίτια αυτά κάποτε κοσμούσαν την εκάστοτε γειτονιά/περιοχή  και τώρα που έχουν εγκαταληφθεί σχεδόν κανένας δε γυρίζει να τα κοιτάξει. Όμως μέσα στα κτήρια αυτά στο παρελθόν έχουν συμβεί πράγματα που συμβαίνουν και στα δικά μας σπίτια καθημερινά. Χαρές, λύπες, γιορτές, παιχνίδια, τραπεζώματα, οικογενειακές και φιλικές συνάξεις κτλ. Ποιός ξέρει πόσες ιστορίες κρύβονται στους τοίχους τους,  που δεν θα μάθουμε ποτέ! Ποιός ξέρει γιατί εγκαταλείφθηκαν και τόσα ακόμη ερωτήματα...
Ο σκοπός δεν είναι να καταγράψουμε όλα αυτά τα σπίτια (κάτι τέτοιο είναι αδύνατο), αλλά να μείνουν "αναλλοίωτα" όσα εντοπίζουμε και να μας κάνει να προσέξουμε τα τόσα ακόμη κτίσματα που στο παρελθόν δεν θα ρίχναμε ούτε μια ματιά!

Όσοι θέλετε να στείλετε κάποιες φωτογραφίες μπορείτε να το κάνετε άφοβα, καλύτερα με ενεργοποιημένη  την υπηρεσία τοποθεσίας (αν πρόκειται για κινητό ή tablet)  για να φαίνεται και η θέση τους. Αν επίσης γνωρίζετε κάποια ιστορία ή ενδιαφέρουσα πληροφορία για τα κτίσματα αυτά ευχαρίστως να τα δημοσιεύουμε!

Τελευταία ανανέωση : 19/07/2018


13. Κάπου στην Άνοιξη. 

12. Κάπου στα Νέα Παλάτια Ωρωπού. 


11. Κάπου στα Μελίσσια. 

10. Κάπου στην Πάρο. 

9. Κάπου στον Άγιο Στέφανο. 


8. Κάπου στην Κηφισιά (η φύση έχει "καταπιεί" το κτίσμα!) 


7. Κάπου στην Πεύκη. 

6. Κάπου στην Αγία Παρασκευή. 

5. Κάπου στο Μαρούσι. 


4. Κάπου στην Κηφισιά. 


3. Κάπου στον Άγιο Στέφανο. 


2. Κάπου στο Μαρούσι. 


1. Κάπου στην Κηφισιά. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αστείες - Παράξενες εικονες

Παλιές έντυπες διαφημίσεις.